Μη μ’αγαπάς…

Αν είναι να μ’αγαπάς αλλά να μην κάνεις τα πάντα για να ‘σαι εκεί, μη μ’ αγαπάς.

Αν είναι να μ’ αγαπάς αλλά να μην κάνεις τα πάντα για να με έχεις, μη μ’ αγαπάς.

Αν είναι να μου λες πως είμαι τα πάντα σου αλλά να επιλέγεις το τίποτα, μη μου το λες.

Μη μου λες να προσέχεις αν δεν είσαι εκεί ο ίδιος να το κάνεις. Μην είσαι ευθυνόφοβος, μην πετάς έτσι τις λέξεις.

Έχουν  ευθύνες οι λέξεις. Κάποιες όπως το “σ΄αγαπώ” και το “για πάντα” είναι σαρωτικές. Δεν χωρούν αλλά, δεν και αν. Έχουν ευθύνες οι λέξεις. 

Αν δεν τις ξέρεις, να μη μου τις λες. Αλλιώς ξεσπούν, θυμώνουν και μετά σε πνίγουν, σε τιμωρούν. Και η τιμωρία σου θα είναι να ζήσεις με αυτό. Αν είσαι δειλός να τις κάνεις πράξεις, να επωμιστείς τις συνέπειες τους, να μην τις λες. Κι όταν το κάνεις, να τις υπερασπίζεσαι με κάθε κόστος.

Έχουν ευθύνες οι λέξεις, σου λέω. Αν προτιμάς να μείνεις χωρίς εμένα, να μη με διεκδικήσεις καν. Μια ζωή για μένα να την κάνεις χωρίς εμένα. Να νιώθεις γαλήνη και ολόκληρος ενώ λείπω. Να μπορείς να ζήσεις με το τραύμα και να το επιλέγεις. Λυπάμαι αλλά αυτό δεν είναι αγάπη. Φόβος είναι και δειλία.

Μην κρύβεσαι πίσω από τις λέξεις. Θα ζήσεις με τα κενά τους και την απουσία μου.

Και είναι εγωιστικό να μου λες ότι κανείς δεν θα με αγαπήσει τόσο όσο εσύ. Γιατί αν είναι να το κάνει τόσο και τελικά να είμαστε χώρια, το προτιμώ να μη γίνει καθόλου.

Ας μ’ αγαπά λίγο κι ας είναι εκεί. Ας μη μ’αγαπά καθόλου κι ας μη μ’ αφήνει.

Τελικά τι κέρδισα; Αγάπησα και πόνεσα και δάκρυσα. Έκανα λάθη και έμαθα. Σ’ έχασα. Άλλαξα αλλά ίσως ήταν αργά.

Έμαθα κι όμως δεν θέλω να γίνω σαν κι εσένα. Δεν θέλω έτσι να αγαπώ. Τυφλά. Κουφά. Βουβά.

Και ξέρεις κάτι; Στην πορεία έμαθα. Όταν κάτι δεν γίνεται, πολλές φορές η ζωή έχει κάτι με το όνομα σου αλλού δοσμένο. Σου το κρατά. Μπορεί εκείνη τη στιγμή να μην μπορείς να δεις από το μικρόκοσμό σου πιο πέρα, μα όταν έρθει η ώρα θα καταλάβεις πως για σένα δεν ήταν.

Θα βρεις το “σ’ αγαπώ” που μιλά στη δική σου γλώσσα. Και εαυτέ μου να σου πω και κάτι ακόμα; Τι ήταν αυτό που στην ουσία έμαθες;

Να μην σκορπίζεις ακριβές συμπεριφορές σε φθηνούς ανθρώπους. Μεγάλωσες. Μαθαίνεις και να εκτιμάς τους ανθρώπους διαφορετικά. Να τους μετράς στις πράξεις και την ουσία και να τους καταδικάζεις στην απουσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.