Είναι γυναίκα και δε θα γίνει ποτέ γυναικούλα!

Γυναίκα, φίλε μου. Όχι γυναικάκι, όχι. Διαφέρει. Διαφέρει πολύ. Η πραγματική γυναίκα δε θα μπερδευτεί ποτέ με τις γυναικούλες. Δεν μπορεί. Δε θέλει.

Βλέπεις; Αυτή είναι αυθεντική. Σε κοιτάει και κοιτάει κατάματα την ψυχή σου. Δε σε βλέπει απλά όπως οι άλλες. Και για αυτόν το λόγο δεν την νοιάζει η εξωτερική σου εμφάνιση. Δε μετράει αυτό, όχι. Αυτήν τη νοιάζει μόνο η προσωπικότητά σου, μόνο η εντιμότητα της ψυχής σου και η γενναιότητα σου.

Θέλει την αλήθεια. Την ειλικρίνειά σου. Τη ζητάει συνεχώς. Τη θέλει ακόμα και αν ξέρει πως δεν είναι με το μέρος της. Δεν την νοιάζει… Είναι τόσο σταράτη όσο θα ήθελε να είσαι και εσύ απέναντί της. Και ο κάθε εσύ…

Αυτή η γυναίκα φίλε μου, γελάει πολύ. Ακόμα και όταν δεν έχει λόγους να γελάσει. Χαμογελάει ακόμα περισσότερο. Άμυνά της και ασφάλεια της είναι αυτό το χαμόγελο. Δεν υποκρίνεται, όχι. Απλά το χαμόγελό της, είναι το μόνο που μπορεί να χαρίσει σε αυτήν μα και στους άλλους.

Και όταν πονάει; Το λέει. Το νιώθει. Το ζει. Δεν το κρύβει. Μπορεί να κλάψει ακόμα και μπροστά σου. Δεν ντρέπεται. Δεν βρίσκει λόγο να ντραπεί. Κι αν είσαι από αυτούς που χαίρονται με τη λύπη της, χάρισμα σου. Ακόμα κι εσύ μπορείς να κερδίσεις κάτι από αυτήν.

Και όσο για τους άλλους. Τους τυχερούς άλλους. Τους δικούς της άλλους. Μπορεί να τους δώσει πολλά. Και όχι δεν τους δίνει κάτι που δεν μπορούν να βρουν αλλού. Αλλά τέτοιους ανθρώπους μοναδικούς. δε λέει να τους αφήνεις. Είναι σπάνιοι.

Είναι σπάνια, ναι. Και πολλές φορές είναι τρελή. Μια τρελή που ζει για τους ανθρώπους της. Μια τρελή που η ευτυχία της είναι 5 ζευγάρια μάτια, ευτυχισμένα μάτια. Δοτική πολύ.

Είναι γυναίκα. Μην τη φοβάσαι. Δεν κόβει. Έσπασε πολλές φορές, ναι. Όμως δεν κόβει. Δεν τη νοιάζει να σε κόψει. Μπορεί να κόψει μόνο ένα άτομο κι αυτό είναι ο εαυτός της. Δε θέλει να πληγώνει. Δεν το γουστάρει. Πάει κόντρα σε κάθε κοινότυπο. Είναι έξω από κάθε καλούπι. Από επιλογή της. Όχι από ανάγκη. Μην μπερδευτείς. Επέλεξε να είναι διαφορετική. Επέλεξε να είναι γυναίκα σε μια εποχή που φτιάχνει γυναικάκια.

Είναι γυναίκα. Μην την πατάς. Έχει περισσότερη δύναμη από σένα. Εσωτερική δύναμη. Ψυχική. Πολλές φορές έχει και το θάρρος που έχασες εσύ, καλέ μου φίλε. Θάρρος να διεκδικεί, να μιλάει ανοιχτά και να κάνει αυτά που θέλει. Το θάρρος που ήταν κάποτε της μόδας και τώρα ξεχάστηκε. Τώρα έδωσε τη θέση του στη δειλία. Και στο εύκολο. Αυτή όμως, είναι δύσκολη γυναίκα. Τη λες κι έτσι. Και όχι γιατί θα δυσκολευτείς να τη ρίξεις. Αλλά γιατί θέλει αυτό ακριβώς που θέλει.

Τίποτα λιγότερο. Δεν αρκείται σε εκπτώσεις. Είναι δύσκολη γιατί επέλεξε να πάει κόντρα σε όλη την εποχή της και δε δίστασε να φωνάξει πως είναι διαφορετική. Πως δε θα γίνει σαν τους άλλους. Είναι δύσκολη γιατί ζει και χωρίς εσένα. Δεν της είσαι απαραίτητος. Δε θα της γίνεις και ποτέ. Και αν πιστεύεις το αντίθετο, τον εαυτό σου ξεγελάς, φίλε.

Επιβίωσε από τα δύσκολα. Έκανε το κλάμα της γέλιο. Έκανε τον πόνο της έμπνευση. Και γι’ αυτό είναι γυναίκα. Σέβεται και εκτιμά το οτιδήποτε είναι δίπλα της. Γιατί έτσι της έμαθαν. Αισθάνεται, νιώθει. Δε φοβάται να αισθανθεί. Αυτή η γυναίκα είναι ολόκληρη, ναι. Δεν ψάχνει τα άλλα της μισά. Δεν τα χρειάζεται. Κι αν έχεις γνωρίσει ποτέ σου καμιά τέτοια γυναίκα τότε σίγουρα κατάλαβες για τι μιλάω. Να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό που την είχες στη ζωή σου. Κι αν θελήσεις να της δώσεις ποτέ τίποτα, δωσ’ της μια αγκαλιά. Δωσ’ της και αγάπη (και αυτό μόνο τις λίγες εκείνες στιγμές που δεν αγαπά η ίδια τον εαυτό της).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.