Πριν ψάξεις για τον τέλειο άντρα, αναρωτήσου πόσο τέλεια είσαι εσύ

Αυτή σου η προσπάθεια κορίτσι μου είναι στα όρια της εμμονής και της παράνοιας, πολλές φορές. Πες μου, δε βαρέθηκες πια αγάπη μου; Αλήθεια τώρα, δε βαρέθηκες να ψάχνεις για πρίγκιπες με άσπρα άτια κι όσο δεν τους βρίσκεις να ακυρώνεις με ευκολία όλους τους άλλους;

Κατάλαβε το επιτέλους κοριτσάκι μου, πως η γιαγιά σου σου έλεγε απλά παραμυθάκια για να φας τον αρακά σου τότε, που ακόμη το ρημάδι τον μισείς. Κι η μαύρη αλήθεια είναι πως, ούτε η γιαγιά σου γνώρισε ποτέ της ένα πρίγκιπα. Κατάλαβε το, πως τα χαζά περιοδικά που ξεφυλλίζεις, γράφουν ωραία λόγια για να τσιμπάς και να ονειρεύεσαι ουτοπίες. Και μάθε πως, αν ήξεραν οι φυλλάδες που είναι οι τέλειοι άντρες, θα πήγαιναν μοναχές να τους βρούνε. Βρε κατάλαβε το σου λέω, πως οι τέλειοι άντρες που αναζητάς απεγνωσμένα, τελικά δεν είναι καθόλου τέλειοι.

Οι τέλειοι άντρες και σήμερα και πάντοτε, είναι γεμάτοι από ατέλειες, κακά τα ψέματα! Οι ατελείς τέλειοι άντρες, υπάρχουν και κινούνται ανάμεσα σου, περπατούν δίπλα σου στο δρόμο, κάθονται στα διπλανά τραπέζια όταν πίνεις τον καφέ σου και κρατούν καλάθια στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ. Μην κοιτάς λοιπόν στα αστέρια, στον ουρανό ή στα λιμάνια, γύρω σου κοίταξε!

Ο τέλειος άντρας είναι εκείνος που τον άκουσες μια μέρα να φωνάζει θυμωμένος κι εσύ αντί να τον ρωτήσεις τι τον θύμωσε, είπες απλά “να ένας ακόμη αναποφάσιστος δειλός”.

Είναι εκείνος που ανταμώσατε τυχαία σε ένα πάρκο και τόλμησε να σου πει μια καλημέρα, όμως εσύ σκέφτηκες “να κι ένας πέφτουλας απ’ τους πολλούς που υπάρχουν εκεί έξω”. Είναι εκείνος ο άγνωστος, που σε κοίταξε ευθεία μέσα στα μάτια μια μέρα κι όταν τον είδες, είπες “για κοίτα ρε έναν λιγούρη”. Είναι εκείνος που διστακτικά μια μέρα σου ζήτησε ένα ραντεβού κι εσύ τον απέρριψες λέγοντάς του, “δεν μου γέμισες το μάτι, ούτε λίγο”.

Ο τέλειος άντρας, είναι ο τρελός που ένα βράδυ σου έστειλε ένα κέρασμα σφηνάκια σε ένα μπαρ κι εσύ του ξίνισες τα μούτρα με υφάκι. Ο τέλειος πρίγκιπας με τις ατέλειες του όλες φορτωμένος, είναι ο τύπος που τον είδες να δακρύζει κι εσύ με ευκολία τον χαρακτήρισες αδύναμο.

Ο άντρας ο τέλειος που ψάχνεις και δε βρίσκεις, είναι αυτός που κουβαλά στις πλάτες τους χιλιάδες λάθη και έχει στις τσέπες του κρυμμένες ήττες αμέτρητες, μες στην πορεία της ζωής του.

Είναι αυτός που φοβήθηκε απ’ την ένταση των όσων ένιωσε και εσύ κακούργα τον είπες φοβητσιάρη, ξεχνώντας πως είναι άνθρωπος κι αυτός κι όχι Θεός.

Ο τέλειος άντρας είναι αυτός που του γύρισες την πλάτη, αυτός που δεν του έδωσες ούτε μια ευκαιρία κι αυτός που τον απέρριψες πριν καν συστηθεί.

Γι’ αυτό σου λέω, μην ψάχνεις άδικα, δεν υπάρχει τέλειος άντρας, υπάρχει όμως άντρας που αναζητάει τρόπους για να σταθεί αντάξια δίπλα σου, κάνοντας όμως και λάθη πάρα πολλές φορές. Υπάρχει μόνο άντρας που προσπαθεί, που παλεύει βάζοντας τα δυνατά του, χωρίς να μπορεί ασφαλώς να σου εγγυηθεί για το αποτέλεσμα.

Ένα είναι σίγουρο! Δεν υπάρχει τέλειος άντρας που να είναι ο πρίγκιπας με το άσπρο άλογο του, όπως τον ονειρεύεσαι κι όπως τον προσδοκάς. Μα πίστεψέ με κορίτσι μου, υπάρχει άντρας που αν του δώσεις την ευκαιρία και τον εμπιστευτείς κι εσύ λιγάκι, μπορεί να σε κάνει πριγκίπισσα του και κορώνα στο κεφάλι του κι ας μην είναι καθόλου τέλειος.

Στο κάτω κάτω τέλειος είναι μόνο ο Θεός. Στο κάτω κάτω, οι πρίγκιπες ανήκουν σε μιαν άλλη εποχή. Στο κάτω κάτω, για να στο πω και αλλιώς κοπέλα μου, ούτε κι εσύ είσαι τέλεια για να έχεις τέτοιες απαιτήσεις…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.