Μάνα μόνη! Τα κάνει όλα και αντέχει

Single mom! Πολύ μ’ αρέσει αυτή η λέξη! Για πάμε να δούμε…

Το μόνο σίγουρο είναι πως δε γεννήθηκες μαμά αλλά γυναίκα. Η μαμά σου βγήκε στην πορεία. Σίγουρα είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής σου. Σίγουρα! Το θαύμα του κόσμου το έχεις κάνει και το έχεις στα χέρια σου! Υπάρχουν όμως και τα υπόλοιπα.

Δουλειά. προσωπικότητα, έξοδοι, φίλοι, σχέσεις, εραστές! Τίποτα δεν ξεχνάς και τίποτα δεν πρέπει να σε κάνει να τα ξεχάσεις. Η ζωή σου βαδίζει όπως θα την ορίσεις εσύ. Είπαμε, δε γεννήθηκες μητέρα αλλά γυναίκα. Πρέπει λοιπόν να χωρέσουν και όλα τα υπόλοιπα μέσα στη νέα σου ζωή. Αυτή με το νέο μέλος της μικρής αλλά υπέροχης οικογένειάς σου.

Διάλεξες ή χωρίς να μπορέσεις να κάνεις διαφορετικά, έμεινες μόνη. Δεν έχει καμία σημασία. Και τώρα, αρχίζουν τα όμορφα, τα δύσκολα αλλά όχι ακατόρθωτα. Η δοκιμασία σου έχει ξεκινήσει. Έχεις δικαίωμα σε όλα και πρέπει να είσαι αποφασιστική. Είσαι σίγουρα δυνατή για να καταφέρεις τα πάντα και πρέπει να το πιστέψεις. Άλλωστε, έκανες το πρώτο βήμα.

Έμεινες μόνη σου με το παιδί σου. Δεν έχει σημασία αν έγινε από επιλογή δική σου ή όχι. Μαγκιά λέγεται όλο αυτό! Θέλεις να ζήσεις, να ερωτευτείς, να αγαπήσεις! Μπορείς να το κάνεις. Μην ξεχνάς, είσαι γυναίκα. Όμορφη, ποθητή, με ανοιχτή την αγκαλιά σου όχι μόνο για το παιδί σου αλλά και για τον έρωτα. Και εσένα σε περιμένει μία. Σίγουρα! Και είναι γλυκιά, όμορφη και εκεί για σένα! Το έχεις ανάγκη άλλωστε. Κι αν δεν πετύχει; Πάμε για άλλα! Κάπου, κάπως, κάποιος είναι εκεί και σε περιμένει…

Το παιδί, όπως γνωρίζεις, είναι μεγάλη ευθύνη, αλλά παράλληλα και τεράστια χαρά της ζωής. Πρέπει και λέω πρέπει, γιατί ΠΡΕΠΕΙ να βρίσκεις διεξόδους για να ξεφεύγεις από την καθημερινότητά σου. Για να μπορείς να βγεις δυνατή από τη μάχη της μητρότητας και να μπορείς να συνεχίσεις με χαρά το θεάρεστο έργο σου.

Ένας έρωτας είναι μεγάλη αναζωογόνηση για το πνεύμα και το σώμα σου. Εκκρίνει όλα αυτά τα γλυκά αισθήματα και συναισθήματα στο μυαλό και το κορμί σου! Το παιδί σου δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Άλλο μητέρα κι άλλο γυναίκα.

Πολλοί ρόλοι; Τέλεια! Τα δύσκολα θέλεις, γιατί μπορείς! Αυτό σημαίνει γεμάτη ζωή, ζεστή καρδιά, γεμάτη – έτοιμη γυναίκα. Υπάρχουν εναλλακτικές, αρκεί να το θελήσεις πραγματικά. Καμιά φορά τη λένε γιαγιά ή παππού, αδελφή, φίλη κτλ. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

Δεν μπορείς και δεν πρέπει να ξεχάσεις το ρόλο σου σε αυτή τη ζωή. Πρέπει να είσαι καλά για εσένα και για το παιδί σου. Ψυχική υγεία λέγεται! Είναι εκεί και σε περιμένει. Μην κλείνεις τα μάτια σου λέγοντας πως δεν προλαβαίνεις… Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και όλοι θα είστε καλύτερα.

Είπαμε, γεννήθηκες γυναίκα. Όλα τα μπορείς single mom!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.