Οι μοιραίες γυναίκες είναι για το σινεμά

Οι παλιές γυναίκες έλεγαν πως ο άντρας πρέπει να σε γνωρίζει από τη μέση και κάτω! Το πως σκέφτεσαι να το ξέρεις μόνο εσύ! Θυμάμαι και αυτό που έλεγε η καθηγήτρια των Γαλλικών μου πως όταν η γυναίκα μιλάει πολύ, χάνει τη θηλυκότητα της! Αυτά τα δύο πιστεύω πως είναι το μυστικό όπλο της γυναικείας γοητείας. Άσε το μυστήριο να πλανιέται και μη λες πολλά! Δώσε στον άντρα την ευκαιρία να σε “ψάξει” και να σε “ανακαλύψει” ως έτερος Κολόμβος! Άφησέ του την αίσθηση του ανικανοποίητου για να έχει κάτι ως κίνητρο για να κυνηγήσει.

Μόνο που εγώ δε χρησιμοποίησα ποτέ οδηγίες χρήσης, πάγιες τακτικές και στρατηγική εφόρμησης και πάντα ακολουθούσα το “όσοι πιστοί προσέλθετε” σε όποιον θέλει να πλησιάσει, όχι με την εγωιστική έννοια του δεν θέλω να αλλάξω τα άσχημα του χαρακτήρα μου, αλλά δεν είμαι εγώ αυτή που θα σου πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες για κάτι που δεν είμαι. Αν είναι να με θες λοιπόν θα είναι με πλήρη την επίγνωση σου για το ποια είμαι γιατί “ο κιμάς κόβεται ενώπιον του πελάτου” με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό.

Δε θα προσπαθήσω να σε πείσω ότι είμαι η μοιραία γυναίκα της ζωής σου, δεν μπαίνω στη διαδικασία να αλλάξω τη συμπεριφορά μου απλώς για να σε πείσω ότι είμαι κάτι διαφορετικό από ότι έχεις συναντήσει σε θηλυκό ως τώρα. Είμαι αυτή που τσαλακώνει την εικόνα της και θα είναι τέλεια μέσα στις ατέλειές της. Ελαφρώς άτσαλη, λίγο κάφρος, χωρίς το ύφος ναζιάρας γατούλας, αδιαφορώντας για τα τέλεια νύχια και το άψογο μακιγιάζ, σνομπάροντας στην καθημερινότητά της τα outfit της τσάντας και των ασορτί παπουτσιών και που όμως έχει την μαγεία της! Αυτής που δεν μπορείς να αμφισβητήσεις την αυθεντικότητά της.

Είμαι μια γυναίκα που τα έχει όλα και δε σου κρύβει τίποτα, γεμάτη προτερήματα και ελαττώματα, με τα πάνω και τα κάτω της, με τα κέφια και τις ατονίες της, με τα νεύρα και τα αστεία της! Μια γυναίκα που μιλάει πολύ, είναι αυθόρμητη και γελάει με την καρδιά της. Όχι, δε σου κρατάω κρυφούς άσσους μέσα στο μανίκι μου γιατί δεν έχω κάτι να σου κρύψω, έχω το παρελθόν μου και δεν έχω κάτι να ντραπώ όποιο κι αν ήταν και κυρίως δεν το μετανιώνω γιατί αυτό με έκανε ό, τι είμαι σήμερα.

Είμαι αυτή που περιμένει να την αγαπήσουν γι’ αυτό που είναι, χωρίς το βάρος μιας εικονικής αλήθειας, αποκυήματος κάποιας οργιάζουσας φαντασίας που γυρεύει το ιδανικό το οποίο έπλασε με αποχρώσεις ενδείξεις.

Ρώτα με ότι θες αρκεί να μπορείς να αντέξεις την αλήθεια μου. Οι μοιραίες γυναίκα βρίσκονται στα μυθιστορήματα και στα σενάρια του σινεμά. Εδώ θα βρεις την αληθινή γυναίκα που δεν ξέρει από παιχνίδια και δεν παίζει με το μυαλό σου. Δεν προσπαθεί να σε παγιδεύσει σε δίχτυα σαγήνης και δεν ντρέπεται να σου ανοιχτεί για να δεις μέσα στην ψυχή της πως δεν πρέπει να τη φοβάσαι γιατί δεν κρατάει όπλα. Μόνο πληγές σε μια καθαρή συνείδηση και τελικά μάλλον αυτό είναι και το τίμημα για να είσαι ο εαυτός σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.