Για τους βιβλιοφάγους

Τα βιβλία τα θεωρούσα ανέκαθεν καλή παρέα για την παραλία, είναι ο φίλος που σου κρατάει συντροφιά στην ξαπλώστρα -αλλά και στον καναπέ.

Υπάρχουν διάφορα είδη βιβλίων για να διαλέξεις. Βιβλία με ιστορίες αγάπης, φαντασίας, αστυνομικά ή κάτι που τα συνδυάζει όλα μαζί σε περίπτωση που είσαι αναποφάσιστος.

Ιστορίες με διάφορα πρόσωπα να σου κρατάνε συντροφιά. Πρόσωπα που άλλοτε μέσω της περιγραφής του συγγραφέα τα φαντάζεσαι και άλλα που αφήνεται η φαντασία σου να τα πλάθει όπως εκείνη τα έχει οραματιστεί, δίχως όρια. Πρόσωπα με διαφορετικές προσωπικότητες, που ταυτίζεσαι ή που ταυτίζεις άλλους με αυτά. Πρόσωπα που γνωρίζεις χωρίς να σε γνωρίζουν και περνάτε αρκετές ώρες μαζί. Επιχειρείς να παίρνεις τη θέση τους, να βιώνεις ότι κι εκείνοι, να ταυτίζεται, γίνεσαι ένα από αυτά τα πρόσωπα, αν όχι όλα. Μερικές φορές σε βοηθάει και η συγγραφή σε πρώτο πρόσωπο, που σε “βουτάει” απευθείας στο ρόλο του πρωταγωνιστή.

Δεν αρκούν μόνο τα πρόσωπα όμως. Η ιστορία είναι που σε ελκύει περισσότερο. Ιστορίες περίπλοκες ή απλές, που σε μπερδεύουν και σε εκπλήσσουν, που αναρωτιέσαι πως το σκέφτηκε αυτό κάποιος. Κάθε ιστορία έχει κάτι να σου προσφέρει, ουσιώδες ή μη! Αισθηματικά βιβλία, σου μαθαίνουν αρκετά για την αγάπη, πώς ξεκινά, πώς αλλοιώνεται ή παραμένει στο χρόνο, πώς βιώνουν οι φανταστικοί χαρακτήρες την αγάπη και πώς την αντιμετωπίζουν. Βιβλία φαντασίας, ανύπαρκτα γεγονότα, κανόνες, τέρατα, καλοί και κακοί. Για να είσαι συγγραφέας πρέπει να είσαι ανοιχτόμυαλος, αλλά αυτοί οι άνθρωποι έχουν αλλάξει επίπεδο. Επιστημονική φαντασία βιβλίων που γίνονται ταινίες και έχεις πλήρη εικόνα όλων των γεγονότων. Αρκετές φορές το δίλημμα βιβλίου ή ταινίας είναι αρκετά μεγάλο, όταν μπορείς να αφεθείς στις επιλογές του δημιουργού ή μπορείς να αφεθείς στις δικές σου επιλογές. Όπως και να έχει και οι δύο επιλογές είναι εξαιρετικές και κατά πάσα πιθανότητα δε θα μοιάζουν μεταξύ τους, όσο περιγραφικά και αν είναι.

Είναι καλό να ξεφεύγεις από τη πραγματικότητα μερικές φορές και να ταξιδεύεις στο παρόν ή στο παρελθόν, διάλεξε τον σωστό σύμμαχό σου και ξεκίνα το ταξίδι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.