Όπου ακούς “εγώ δε μοιάζω με τους άλλους” ξεκίνα να τρέχεις!

Όταν έρχεται η γαμημένη η απομυθοποίηση, γκρεμίζεται ο κόσμος σου. Έχεις βάλει έναν άνθρωπο τόσο ψηλά και μέρα με τη μέρα κάτι γκρεμίζεται. Βλέπεις τόσα πολλά αλλά κλείνεις τα μάτια, γιατί έχει την ικανότητα να σε βγάζει τυφλή. Ξανά και ξανά δείγματα μπροστά σου, ότι κάτι δεν πάει καλά και σε μια στιγμή καταρρίπτεται και το μοναδικό οχυρό, που τον κρατούσε ψηλά στα μάτια σου. Το μοναδικό πράγμα που σε κρατούσε δίπλα του, γιατί κατά τα άλλα έπρεπε να είχες φύγει καιρό τώρα. Μη σου πω και από την αρχή που σου συστήθηκε. Αλλά είπαμε, είσαι και καλόπιστη, πανάθεμα σε. Αλλά να που κατάφερε να τσακιστεί μόνος του και να του πεις έχετε γεια βρυσούλες.

Ήρθε το τέλος, εκεί που δεν το περίμενε. Ένα τέλος που το έβλεπες, αλλά πάλευες να το αποτρέψεις και να βγάλεις ψεύτες όλους αυτούς, που σου μιλούσαν με αλήθειες. Να σου λένε οι δικοί σου, οι φίλοι σου, ακόμα και δικοί του φίλοι, φύγε δεν κάνει για σένα. Κι εσύ εκεί, να προσπαθείς με το στανιό να κάνεις το μαύρο άσπρο. Να προσπαθείς να αποδείξεις σε όλους ότι είναι λάθος. Να ακούς μόνιμα εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους, εγώ είμαι εκείνο, εγώ δεν κάνω αυτό… Εγώ, εγώ, εγώ…

Ένα εγώ που καρφώθηκε στο μυαλό σου και το υιοθέτησες, που σε πάρει ο διάολος. Και έφτιαξες έναν θρόνο και τον έβαλες να στρογγυλοκαθίσει, τρομάρα του. Και από το στόμα του ακουγόταν πως αυτός δεν είναι σαν τους άλλους, αυτός διαφέρει, αυτός είναι άντρας. Και πληθώρα σημαδιών ολημερίς μπροστά σου, να σου αποδεικνύουν, όχι μόνο ότι δεν είναι σαν τους άλλους αλλά είναι και ο πιο μαλάκας. Κάτι τέτοιους άντρες βλέπουν οι πραγματικά κύριοι και γελάνε μαζί τους, γιατί τους παίρνει αδίκως κι αυτούς η μπάλα. Γιατί πραγματικά κύριοι, άντρες, όπως γουστάρεις πες τους, υπάρχουν, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Και πάμε στο θέμα μας πάλι για τον κύριο μαλάκα, για τον εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους. Μάλιστα, λοιπόν. Του ήρθε ο ουρανός σφοντύλι, όταν του είπες αντίο. Γιατί νόμιζε ότι σε είχε πείσει. Έλα ντε όμως, που ήταν πολλά τα δείγματα και περίμενες και το κερασάκι στην τούρτα. Και σου ήρθε τόσο αβίαστα, γιατί ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Μετά…

Το μετά είναι άλλη κουβέντα. Όλα καλά εν καιρώ για τον νοικοκύρη, το μόνο σίγουρο. Γιατί ο Θεός τον αγαπάει πιο πολύ. Γι’ αυτό όταν ακούτε εγώ δεν είμαι έτσι, εγώ διαφέρω, κάντε χώρο στο ράφι με τη συλλογή και να έχετε έτοιμη την καλύτερη θέση, γιατί μόλις σας έτυχε ο πιο μαλάκας. Αποδεδειγμένα.

Γιατί αυτός που διαφέρει, δεν θα φωνάζει να ακουστεί, δεν θα φωνάζει για να πείσει για τη διαφορετικότητά του από τους υπόλοιπους άντρες. Θα το κάνει αθόρυβα. Το στόμα του θα είναι ερμητικά κλειστό και θόρυβο θα κάνουν οι πράξεις του. Γι’ αυτό, όταν ακούτε πολλά κεράσια, να κρατάτε μικρό καλάθι. Όταν ακούτε εγώ, εγώ, εγώ, η συνέχεια θα είναι ότι κι εσύ μια απ’ τα ίδια χάλια είσαι, φίλε.

Προσοχή, κόρες στα σημάδια. Όταν ο άλλος φαίνεται πόσο παπάρας είναι, μην περιμένετε να γίνει αρχιπαπάρας για να φύγετε. Μπουχός αμέσως. Δεν αλλάζει ο άνθρωπος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.