Να ερωτεύεσαι

Να ερωτεύεσαι τις λέξεις σου, τις ανάσες σου, να λύνεσαι και να αφήνεσαι, να μάθεις να ζεις το σήμερα χωρίς να ανησυχείς γι΄αυτό που σε περιμένει αύριο.

Να τολμάς, να πιάνεις τη ζωή από τα μαλλιά και να υλοποιείς αυτά που σχεδίαζες για χρόνια στο ατελιέ του μυαλού σου.

Να χαμογελάς, ακόμα κι εκείνες τις στιγμές που όλα αναποδογυρίζονται, όταν νιώθεις πως χάνεσαι, πως είσαι βαλτωμένος στη μοναξιά και την ανασφάλειά σου. Να σηκώνεσαι από τα πατώματα που κάποιοι σε έκαναν να σωριαστείς και να κοιτάς την καθημερινότητα κατάματα, τις αξίες και τα προσόντα της… κι είναι πολλά πανάθεμα τα, αφού το ξέρεις! Άσε το χθες στο χρονοντούλαπο της καρδιάς σου και ζήσε το τώρα, για σένα και την τρέλα σου που ίσως κανείς να μην μπόρεσε ποτέ να καταλάβει απόλυτα. Δεν φταις εσύ γι΄αυτό, και δεν πρέπει να σε επηρεάζει, απλά κάνε αυτό που σε γεμίζει, με αυτούς που αγαπάς, με όσους σε νοιάζονται και νιώθουν τον παλμό της ψυχής σου όταν εκφράζεται, όταν γραντζουνάει τις χορδές της σε χρόνο ανύποπτο, προσπαθώντας να ζωγραφίσει όνειρα και σκέψεις γεμάτες αγάπη και αρώματα μεθυσμένα από της ψυχής το μειδίαμα!

Να εκτιμάς ακόμη και την πιο μικρή προσφορά και να την αξιοποιείς στο έπακρον. Να σέβεσαι τους ανθρώπους που σε στηρίζουν και να τους στηρίζεις κι εσύ όταν σε έχουν ανάγκη. Να γυρνάς την πλάτη σε ό,τι σε κουράζει, σε χαλάει, σε διαλύει. Να κοιτάς μέσα σου και να θυμάσαι πόσο σημαντικής αξίας είναι ο θησαυρός των συναισθημάτων σου και να μην επιτρέπεις σε κανέναν να στον λεηλατεί και να στον διαταράσσει.

Να ερωτεύεσαι το μέσα και το έξω σου. Να αγαπάς τα όνειρα και τις πράξεις σου, να τα στηρίζεις με όλο το σθένος και τη δύναμη της καρδιάς σου. Να ερωτεύεσαι τις στιγμές που σε κάνουν να νιώθεις απόλυτα ευτυχισμένος και να κρατάς στην αγκαλιά σου τα χαμόγελα των χειλιών σου και τις αιτίες που στα χάρισαν. Να κλείνεις το μάτι στη ζωή και στα σχέδια που επιμελήθηκες τόσο άρτια. Να τα προσέχεις σαν φυλακτό ανεκτίμητης αξίας και να φυλάγεσαι από αυτούς που θέλουν να στα κλέψουν και να τα κάνουν δικά τους. Μην κάνεις το λάθος να τους αφήσεις… Σου θυμίζω πως εσύ τα δημιούργησες με κόπο και μόχθο! Προστάτεψε τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου, αγάπησε τα ελαττώματά σου και γέλα με αυτά. Χάρη σ’ αυτά ξεχώρισες και έφτιαξες αυτό τον υπέροχο τύπο που βλέπεις αυτή τη στιγμή τη φάτσα του στον καθρέφτη.

Να ερωτεύεσαι εσένα για σένα… γιατί ο έρωτας είναι ζωή… και η ζωή είναι ωραία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.