Για να υπάρχει κάποιος στη ζωή σου πρέπει και να χωράει σε αυτή

Ο χρόνος λένε είναι ο καλύτερος γιατρός. Πρέπει να τον αφήνουμε να περνάει για να μας γλυκαίνει τον πόνο. Εκείνος κάτι ξέρει και μπορεί παραπάνω. Όμως, ο χρόνος περνάει από παντού, όπως κι από τις σχέσεις. Και επειδή τα τελευταία χρόνια όλοι παραπονιούνται ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει σ’ αυτές κι ακόμη περισσότερο οι άνθρωποι και τι θέλουν και αποζητούν, καλό θα ήταν να ξαναδούν τα όσα γίνονται γύρω τους και από μια άλλη ματιά.

Κυκλοφορεί πολλή αβεβαιότητα εκεί έξω, πράγμα που ωθεί τον άνθρωπο να διεκδικεί από το συνάνθρωπό του περισσότερα από ότι παλαιότερα. Προσπαθεί απεγνωσμένα να δημιουργεί ένα σίγουρο περιβάλλον γύρω του και κυρίως στις σχέσεις που δημιουργεί καθώς σε όλους τους υπόλοιπους τομείς δεν μπορεί να επέμβει, να πιέσει και να δείξει τη δύναμή του.

Έχουν αλλάξει τα δεδομένα στις δουλειές , τα προνόμια και τις απολαβές. Ακόμη και κάποια δικαιώματα όσον αφορά την εργασία έχουν διαφοροποιηθεί. Όλα αυτά μας έχουν κάνει ευάλωτους αλλά και ασταθείς. Έτσι, λοιπόν απαιτούμε από τον άνθρωπό μας όλο και περισσότερα όχι γιατί τα έχουμε πραγματικά ανάγκη αλλά μόνο και μόνο γιατί μας προσδίδει την ψευδαίσθηση ότι έχουμε το πάνω χέρι και μπορούμε να ελέγχουμε τι συμβαίνει. Επιδιώκουμε να φτιάξουμε κάτι σταθερό για να γλιτώσουμε λίγη ανασφάλεια ακόμη.

Το άτοπο αυτής της πραγματικότητας είναι ότι δεν είμαστε σίγουροι αν θέλουμε να είναι αυτό το άτομο όντως το λιμάνι μας. Η αρχή και το τέλος, το άλφα και το ωμέγα μας. Επί τούτου θεωρούμε πως αφού κάποιος είναι δίπλα μας οφείλει να είναι τέλειος. Πράγμα ακατόρθωτο βεβαίως… Δυστυχώς πέφτουν όλο και πιο πολλοί σ’ αυτή την ουτοπία και διαλύουν τις σχέσεις τους, αφού τους έχει επηρεάσει η ιδέα ότι όλα καταρρέουν. Αν κάτι πάει στραβά σημαίνει ότι λήγει κιόλας.

Μας έχουν κάνει να το πιστέψουμε μέσα μας πώς τελικά όσα κι αν κάνεις, όσο κι αν προσπαθήσεις για κάτι, νομοτελειακά θα ισοπεδωθεί. Και κάπου εδώ θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι αν δεν υπήρχε η ατομικότητα δεν θα είχε σημασία η συλλογικότητα. Μην ξεχνάτε επομένως πως σημασία έχει τι πράττει ο καθένας μας ως οντότητα και τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στο γενικότερο σύνολο. Δεν είμαστε μόνοι σε αυτή τη ζωή. Αλλά την αντιμετωπίζουμε μονοδιάστατα.

Συνεπώς αν υιοθετείς έναν τέτοιο τρόπο ζωής μην περιμένεις να βρεθούν άνθρωποι που θα σε αντιμετωπίσουν διαφορετικά. Γιατί η κάθε πράξη έχει και αντίδραση. Αν δε θέλεις άλλη πίεση στη ζωή σου, μην την ασκείς εσύ στους άλλους. Πάρε από τον καθένα αυτό που μπορεί και έχει να σου δώσει.

Οι άνθρωποι θέλουν να τους δίνεις χώρο για να μπορέσουν να σου δώσουν και να μοιραστούν πράγματα μαζί σου. Ακόμη και για νιώσουν συναισθήματα ή για να τα εκδηλώσουν, χώρο θέλουν. Σκέψου αν όλοι οι άλλοι σε περιορίζουν, μην κάνεις κι εσύ το ίδιο στον εαυτό σου. Να θυμάσαι… για να υπάρχει κάποιος στη ζωή σου πρέπει και να χωράει σε αυτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.