Και ο ρομαντισμός… χάθηκε!

Θέλεις να μάθεις για μένα; Τότε άσε με να σου πω για το πόσο ρομαντική είμαι. Καλά, μη νομίζεις πως ζω πάνω σε ροζ συννεφάκια. Αν συνέβαινε αυτό τότε δε θα ήταν ρομαντισμός αλλά ψευδαίσθηση, και ούτε να νομίζεις ότι περιμένω τον πρίγκιπα που θα με πάρει να ζήσουμε στο παλάτι του ευτυχισμένοι, δεν κυνηγάω τις πολυτέλειες, δεν είναι στα σχέδιά μου.

Είμαι ευαίσθητη και πολλές φορές νιώθω ευάλωτη. Είμαι ο εύκολος στόχος της μοναξιάς επειδή ξέρει ότι η αδυναμία μου δε θα με αφήσει να την αντιμετωπίσω. Δείχνω σκληρή επειδή δε θέλω να με εκμεταλλευτούν, μα όταν νιώσω ασφάλεια θα αποκαλύψω τον πραγματικό μου εαυτό. Πολλές φορές για να μην πληγωθώ φτιάχνω άμυνες -οι οποίες δεν είναι και τόσο φιλικές- προκειμένου να μην καταλάβουν την ευαισθησία μου, αντιδρώ συχνά νευρικά. Έχω πολλές ανασφάλειες. Μην ανησυχείς δεν προσπαθώ να τις καλύψω με προχειρότητες, δεν προσπαθώ να γίνω κάτι το οποίο δεν είμαι και δεν μπορώ να υποστηρίξω.

Μου λείπει κάμποση αυτοπεποίθηση αλλά δε με ενοχλεί. Δεν είμαι αυτή που θα τη δεις να περπατάει με χάρη και σιγουριά για τον εαυτό της, ελπιδοφόρα όσο δεν πάει. Πάντα ελπίζω στο καλύτερο κι ας αποτυγχάνω, τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δε γίνεται όσο εύκολα περιμένουμε. Ίσως οι παλιές ρομαντικές χαζοταινίες που βλέπω να μου έχουν δημιουργήσει αυτή την αντίληψη. Αλλά συνεχίζω να τις βλέπω, μου αρέσει που τότε τα πράγματα ήταν πιο αργά.

Συνήθως τα γούστα μου δε συμπίπτουν με αυτά των υπολοίπων. Θεωρούν ότι δεν είμαι το κατάλληλο άτομο για να επιλέξω κομμάτια και ταινίες. Θα κλάψω στα κρυφά επειδή δε θέλω να με δεις με δάκρυα στα μάτια, θα νιώσω ακόμα πιο ευάλωτη και δεν το θέλω. Αλλά θα κλάψω πολύ. Πες με κλαψιάρα, είναι ένας δικός μου τρόπος να ξεσπάω συνήθως όταν νιώθω απογοητευμένη με τον ίδιο μου τον εαυτό.

Η σημερινή κοινωνία μπερδεύει το συνεσταλμένο και τον αγαθό με το χαζό. Η σημερινή κοινωνία δεν προβάλλει τους ρομαντικούς επειδή αυτοί μπορούν να κάνουν τον κόσμο πιο αρμονικό και όμορφο. Εγώ πάλι κυνηγάω το όνειρο. Μην φανταστείς κάτι τρελό, θέλω ένα σπίτι, δε με ενδιαφέρουν τα τετραγωνικά. Θέλω να έχει καθρέφτες, μεγάλο κρεβάτι και δυο χέρια κάθε βράδυ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.