Μη γυρίσεις στα παλιά

Άσχημο πράγμα να αναγκάζεσαι να φεύγεις από κάπου που δε θες πραγματικά. Από κάπου που περνούσες καλά, που χαμογελούσες, που ζούσες. Έτσι δεν είναι; Κι  όμως μερικές φορές είναι ανάγκη να το κάνεις τόσο για το δικό σου καλό όσο και για την ευτυχία του άλλου. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ήθελες να γυρίσεις απεγνωσμένα πίσω γιατί νοστάλγησες εκείνον, τα φιλιά του, τις αγκαλιές του, το άρωμα του, τις συζητήσεις σας μέχρι το πρωί.

Κράτησε τις όμορφες αναμνήσεις σας και προχώρησε τη ζωή σου. Μη μένεις στάσιμος εκεί ελπίζοντας ότι θα θελήσει να γυρίσει πίσω αλλαγμένος. Οι άνθρωποι δύσκολα αλλάζουν. Άλλοτε γιατί δεν ξέρουν τι να αλλάξουν κι άλλοτε γιατί φοβούνται την αλλαγή. Δεν πιστεύουν ότι πρέπει να αλλάξουν. Δεν κατανοούν πως πρέπει να φτιάξουν τα κακά και να κρατήσουν τα καλά. Μοιάζει βολικό αυτό που συμβαίνει και τους αρκεί.

Προφανώς για να συνέβη αυτό, ο χωρισμός μεταξύ σας θα ήταν το καλύτερο δυνατό. Μπορεί να τον ήθελες. Μπορεί κι ακόμη να τον θέλεις. Μα δε γυρνάς πίσω. Δε γυρνάς γιατί ξέρεις. Ξέρεις τη συνέχεια, ξέρεις το τέλος. Ξέρεις πως πλησιάζει η καταστροφή σου. Πόσες φορές έκλαψες, τα έβαλες με τον εαυτό σου, στεναχωρήθηκες; Σίγουρα πολλές!

Σίγουρα σκέφτηκες ξανά και ξανά πως θα ήταν -αν-, πως -ίσως και να- και άλλες τέτοιες υποθετικές προτάσεις που βασάνιζαν το μυαλό σου. Το αν μένει στην υπόθεση, το θα είναι αυτό που καθορίζει το μέλλον σου. Ξεκαθάρισε τα συναισθήματά σου, πρώτα για τον εαυτό σου κι ύστερα για εκείνον. Μίλησε του, εξωτερικεύσου, κάνει καλό κι ας πιστεύουμε πώς ντροπιαζόμαστε στα μάτια του άλλου. Η αλήθεια δεν υπήρξε ποτέ ντροπιαστική άλλωστε.

Πάψε να ενθουσιάζεσαι τόσο εύκολα απ’ την πρώτη στιγμή. Γνώρισε πρώτα τον άλλον και ύστερα προχώρησε. Στην αρχή όλα μοιάζουν τέλεια, ονειρικά, βγαλμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Μα όλοι έχουμε ελαττώματα. Κι οι δυσκολίες δεν αργούν να φανούν, δεν τις γλιτώνεις. Ξέρω, τον έρωτα δεν τον υπολογίζεις, δεν τον περιορίζεις δεν του θέτεις όρους & προϋποθέσεις. Μα πρόσεχε, τα φαινόμενα απατούν. Μην αφήνεις κανέναν να σου παίρνει το χαμόγελο απ’ τα χείλη και τα μάτια σου.

Κι αν παύεις να νιώθεις χαρούμενος; Φύγε κάτι πάει στραβά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.