Το κυνήγι της ευτυχίας

Αφύσικη ροή συναισθημάτων, ένας μικρός πακτωλός στη μέση του πουθενά από εκεί που δεν το περιμένεις. Θες αλήθεια να είσαι ευτυχισμένη;  Όταν δεν είσαι ευτυχισμένη και αναζητάς την ευτυχία, τι ακριβώς ψάχνεις; Τι πραγματικά σου φέρνει την ευτυχία; Όταν την έχεις μπορείς να τη διαχειριστείς;

Κοίτα, μάνα, τελικά ίσως και να τα καταφέρω, κοίτα ρε πατέρα ίσως τελικά μπορέσω. Δε θυμάμαι ακριβώς τι μου έφερνε την ευτυχία στα πόδια μου για να μπορέσω να το ξαναβρώ. Πάντα ήταν φυλακή οι ευτυχισμένες αναμνήσεις για μένα. Έχεις νιώσει ερωτευμένος με τις αναμνήσεις σου; Είναι σαν να σταματάει ο χρόνος και να μένεις κολλημένος στο ίδιο σημείο. Παράτα το, έχει άλλα πράγματα πιο μπροστά. Πράγματα που θα βασίσεις την ευτυχία σου χωρίς να φοβάσαι μήπως κάτι πάει στραβά και χαθεί σε μια στιγμή; Πουθενά.

Παίξε τα ρέστα σου, φάε τα μούτρα σου, κάνε άλματα πίστης μέχρι να πέσεις εκεί που πρέπει. Δε θέλησα ποτέ ένα παράθυρο με θέα, ήθελα τη θέα ατόφια, γυμνή κι εξαντλημένη στο κρεβάτι του κυνηγού. Μεγάλη ειρωνεία. Τραυματιοφορείς που πεθαίνουν είναι η ευτυχία. Όσο δύσκολο είναι να τη χτίσεις όταν τη βρεις, τόσο εύκολο είναι να τη διαλύσεις. Και; Χαμογέλα φαρδιά. Ίσως ερωτευτείς στην επόμενη γωνία αν σηκώσεις το κεφάλι σου. Είχα ακούσει μια φράση όταν ήμουν μικρή που έλεγε “όσο ζω, με τη δύναμη της αλήθειας κατέκτησα το σύμπαν”. Τη ζωγράφιζα στα περισσότερα σχολικά μου βιβλία για να μην την ξεχάσω ποτέ.

Έτσι πιστεύω πως ανακαλύπτεις την ευτυχία, με την αλήθεια. Η αλήθεια έχει ένα τίμημα που πρέπει να πληρώσεις πρωτίστως, αγκάλιασε την κι ας σε ματώσουν τα καρφιά της και στο τέλος θα στο ανταποδώσει. Το μονόγραμμα του Ελύτη, την τρέλα του Μαρκήσιου ντε Σαντ, τον πόνο του Πικάσο. Να ξέρεις πως κάποια στιγμή η κύρια αλήθεια τους ανταπέδωσε τον πόνο με ευτυχία. Για να ξεκινήσεις, πάτα το Play.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.