Τα πρώτα μας Χριστούγεννα μαζί!

Κι εκεί που είχα βρει τον τρόπο να περνάω και μόνη μου καλά, δεν είμαι πια μόνη. Φαίνεται ότι έτσι πάει, για να  βρεις αυτό που ψάχνεις, καλύτερα να σταματήσεις να το ψάχνεις.

Έχω περάσει Χριστούγεννα μόνη, βασικά έχω περάσει κατά καιρούς όλες τις γιορτές κι αργίες μόνη -η αλήθεια, όμως, είναι ότι τα Χριστούγεννα κρύβουν μια άλλη σημασία, πιο ξεχωριστή. Μου θυμίζουν οικογένεια, ζεστασιά, μυρωδιές κανέλας και τζακιού. Θυμίζουν δώρα, επανενώσεις, παιχνίδια κι αγάπη. Κι ούσα μόνη τέτοιες μέρες είχα επικεντρώσει την προσοχή μου σε αγαπημένους φίλους κι οικογένεια.

Αποφασισμένη να περνάω το ίδιο όμορφα χωρίς έτερον ήμισυ, οργάνωνα εκδρομές και συγκεντρώσεις, χαρτιά κι επιτραπέζια, μαγειρικές και ξενύχτια και για να είμαι ειλικρινής τα κατάφερνα, περνούσα καλά. Ένιωθα ολοκληρωμένη, όμως ολοκληρωμένη σαν μονάδα. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις, προσπαθώ να πω πως το “ένα” που είναι άρτιο δεν είναι το ίδιο με το “δύο” που γίνεται ολόκληρο. Η συντροφιά σου με γεμίζει αλλιώτικα.

Τους φόβους μου τους ξέρεις, ή τουλάχιστον έχω προσπαθήσει να σου τους εξηγήσω. Σ’ αυτή την ήρεμη ρουτίνα που είχα στήσει, με φιλαράκια κι οικείους, ήρθες εσύ και χάνω κάπως τις ισορροπίες μου. Μαζί, όμως, αποφασίσαμε να το ζήσουμε, , να συνδεθούμε, να εκτεθούμε κι ό, τι βγει. Σε όρους πόκερ -τους καταλαβαίνεις πιο εύκολα- αν η απόφαση να ξεκινήσεις μια σχέση είναι το “call” τότε η απόφαση να περάσεις Χριστούγεννα μαζί είναι το “all in”.

Αφού θα το ρισκάρουμε, ας το κάνουμε σωστά. Φοράω το σκουφάκι του Άγιου Βασίλη κι εκπληρώνω τις επιθυμίες σου! Να σε παίρνω αγκαλιά στον καναπέ και να χαζεύουμε ταινίες που παίζουν κάθε χρόνο τέτοιες μέρες. Να μαγειρεύουμε μαζί ακούγοντας το “All i want for christmas” για χιλιοστή φορά και να σε φιλάω στη σκέψη πως φέτος μου ταιριάζει.

Να στολίζουμε το δέντρο πίνοντας κόκκινο κρασί – να ξέρεις θα το εκτιμήσω αφάνταστα παρ’ όλο που ξέρω πως το βαριέσαι αφόρητα. Να ανταλλάζουμε δώρα κι η  χαρά στο πρόσωπό σου να μου δείχνει πως έχεις σταματήσει να βλέπεις σαν μια εμπορική γιορτή, να σ’ αρέσει όσο και σ’ εμένα.

Να κοιμόμαστε αγκαλιά, να ξυπνάμε με φιλιά και να οργανώνουμε τη μέρα μας για τους δυο μας ή με φίλους. Να ακολουθείς αυτά που θέλω να κάνω, να συμφωνώ σ’ αυτά που θες εσύ. Έχεις καταλάβει τι γίνεται εδώ, έτσι; Δημιουργούμε τις δικές μας συνήθειες για τα Χριστούγεννα κι αυτό είναι πολύ μεγάλο!

Τολμάμε να ζήσουμε μαζί αυτές τις όμορφες μέρες, να κτίσουμε αναμνήσεις που θα μείνουν μαζί μας για χρόνια. Όταν είχες πει πως για σένα δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο οι γιορτές, πως είναι μια εποχή του χρόνου σαν όλες τις άλλες, ένιωσα τόσο δυνατή την ανάγκη να σε κάνω να αλλάξεις γνώμη. Να σε βοηθήσω να νιώσεις για λίγο παιδί, να παίζεις, να γελάς, να χαλαρώσεις, να λάμπεις. Και χαίρομαι τόσο πολύ που τα καταφέρνω, γιατί η λάμψη σου καθρεφτίζεται στα μάτια μου, το χαμόγελό σου μου δίνει χαρά κι αυτό είναι μαγεία.

Οι δυο μας ζεσταινόμαστε αλλιώς, ο έρωτάς μας κάνει αυτά τα Χριστούγεννα ονειρικά, μεθυσμένα. Και  θα το ομολογήσω, θα ήθελα να είναι τα πρώτα από πολλά που θα περάσουμε μαζί . Κοίτα να δεις που το ήθελα τόσο και δεν το ‘χα καταλάβει, να ζήσω αυτές τις έτσι κι αλλιώς υπέροχες μέρες , ερωτευμένη, στην αγκαλιά σου.

Χρόνια μας πολλά, μωρό μου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.