Είσαι η εξαίρεσή μου

Καλησπέρα. Δε νομίζω να σου έχω μιλήσει στο παρελθόν έτσι, θα το θυμόμουν. Ας τα πάρουμε απ’ την αρχή. Δεν έχει σημασία ποια είμαι εγώ, αλλά εσύ. Ξέρεις, δε σε κατάλαβα από την πρώτη στιγμή, μου ήρθε ξαφνικό πως κάτι τόσο ξένο γεννά μέσα μου κάτι τόσο οικείο. Μου πήρε λίγο καιρό να συνειδητοποιήσω πως είσαι όλα αυτά που είχα ονειρευτεί. Ναι, είναι λίγο περίεργο, όμως άσε με να συστηθώ. Χάρηκα για τη γνωριμία, είσαι η εξαίρεσή μου.

Έχεις ακούσει, φαντάζομαι, για ανθρώπους που ψάχνουν απεγνωσμένα το άλλο τους μισό κι απογοητεύονται με κάθε νέο άνθρωπο που δεν αποτελεί το όνειρό τους. Δεν είναι και τόσο σπάνιο φαινόμενο στην εποχή μας, έτσι; Προσπαθούν να βρουν τον ένα και μοναδικό, τον τέλειο κι ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα τον συναντήσουν. Εγώ περίμενα εσένα κι ευτυχώς δεν άργησες. Δεν είσαι τέλειος, σίγουρα μοναδικός.  Υπέροχα μοναδικός στα μάτια μου. Εκπέμπεις μια μαγευτική λάμψη μέσα απ’ το χαμόγελό σου, με μαγνητίζει ο τρόπος που με κοιτάς. Αλλά δεν πρόκειται να μείνω μόνο στην επιφάνεια.

Με εξιτάρει η εξυπνάδα, οι απανωτές κι αποστομωτικές ατάκες. Ένα πανίσχυρο “είναι” καλυμμένο από ένα ισχνό “φαίνεσθαι”. Το μικρό χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να μου αποδείξεις τη σπιρτάδα σου και να μου υποδείξεις τα λάθη μου. Η απαράμιλλη ευγένεια, η οποία πηγάζει μέσα από τις αγνές καρδιές, με κερδίζει. Να είσαι έξω καρδιά, να γελάμε, να γλεντάμε κι όσα ζητάνε όλοι. Πάμε στο ζουμί της υπόθεσης. Είσαι η εξαίρεσή μου, όχι επειδή ταιριάζουμε σαν δύο μισά, αλλά γιατί μόνο με σένα κατάφερα να νιώσω συναισθήματα που σνόμπαρα όλον αυτόν τον καιρό.

Ναι, βλέπεις, δεν έχει να κάνει τόσο με σένα, αλλά με μένα. Δεν είχα βιώσει ποτέ πριν αυτή τη φλόγα στο στήθος, την ασύγκριτη πνευματική και σωματική έλξη για άλλον άνθρωπο. Αν δεν κάνω λάθος το λένε “έρωτα”, όμως επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Είναι έντονος, παθιασμένος ο έρωτας, αλλά -όπως όλα στη ζωή- έχει ημερομηνία λήξης. Ίσως είναι “αγάπη”, όμως και πάλι έχω αγαπήσει πολλούς ανθρώπους, όχι βέβαια όπως την άβυσσο σου. Είσαι η εξαίρεση, η μοναδική επιλογή στη ζωή μου που δε θα είναι ποτέ λάθος.

Δεν μοιάζεις με κανέναν άλλον από όσους είχα την τιμή να γνωρίσω. Η αρνητική σου πλευρά είναι εξίσου αξιολάτρευτη, όχι επειδή είμαι μαζόχα, διότι εσύ με έκανες να την καταλάβω, να την κατανοήσω και να τη δεχτώ. Και ξέρεις τι λατρεύω περισσότερο σε σένα; Ο τρόπος που με κάνεις να νιώθω όταν σε βλέπω να έρχεσαι. Εκείνη τη στιγμή που στέκομαι και σε κοιτάζω να πλησιάζεις, σε κάθε βήμα ο ενθουσιασμός μου διπλασιάζεται, όσο μειώνεται η απόσταση αρχίζω να λάμπω όλο και περισσότερο από ευτυχία. Κι όλα αυτά, γιατί το μεγαλύτερο δώρο που θα μου έχεις προσφέρει θα είναι πάντα ο ερχομός σου στη ζωή μου.

Για σένα έκανα τόσα όσα δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα έκανα για άνθρωπο. Βασικά, για μένα ήταν. Τις θυσίες, τα δώρα, τα λόγια, τις πράξεις, όλα για μένα ήταν, για να σου προσφέρω ό,τι περνούσε και δεν περνούσε απ’ το χέρι μου. Και συνεχίζω, κι ελπίζω  να συνεχίσω για πολύ καιρό ακόμα να σου δείχνω τη θέση σου στη ζωή μου. Κατέρριψα κάθε κανόνα που είχα θέσει για τις σχέσεις και τότε ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησα πως δε θα το έκανα για κανέναν άλλο. Επειδή, σε κάθε κανόνα υπάρχει μία εξαίρεση για να επιβεβαιώνει τη αξία της.

Βέβαια, για να πω την αλήθεια, δεν είναι όλα ρόδινα. Μέσα στη ζωή είναι τα προβλήματα, τα εμπόδια κι οι λύσεις τους. Απ’ τη δική μου οπτική γωνία, για κάθε μία δύσκολη κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, ερχόμαστε πιο κοντά, δενόμαστε περισσότερο μέσα απ’ τα προβλήματα. Βρήκαμε τον τρόπο να λύνουμε τις διαφορές μας, χωρίς κόπο, δίχως εξουθενωτικούς καβγάδες κι υστερίες, γνωρίζοντας πως έτσι θα ευτυχήσουμε. Και τα καταφέραμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Οποιαδήποτε μαλακία κι αν κάνω, βρίσκεσαι πάντα εδώ για να με ακούσεις, να με συγχωρέσεις. Σε κάθε λάθος σου είμαι εδώ για να σε πάρω μια δυνατή αγκαλιά. Γιατί οι φωνές δε θα λύσουν τίποτα, οι τσακωμοί κι οι αποχωρήσεις μόνο να μας απομακρύνουν θα καταφέρουν. Είναι όλα αυτά τα μικρά, που ασυναίσθητα κάνουμε, που μας έφεραν σε αυτό το σημείο, εδώ που όσοι κι αν έφτασαν μόνο χαρούμενες αναμνήσεις έχουν να θυμούνται. Δύο διαφορετικοί άνθρωποι που όσα ένιωσαν τα έδειξαν χωρίς φόβο, αληθινά και διαχρονικά.

Λοιπόν, αυτά είχα να σου πω, εξαίρεσή μου. Αυτό είναι το νόημα του ονόματός σου. Σε έναν κόσμο δισεκατομμυρίων κατάφερα να συναντήσω την εξαίρεσή του, να τη γνωρίσω και να την κρατήσω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.