“Μωρό μου θα χωρίσω”

Όταν πρόκειται να γράψεις για την έλξη και την ερωτική επιθυμία κάποιων, λίγα πράγματα μπορείς να πεις. Η καρδιά κι η έλξη έχουν μια τόσο ισχυρή σχέση που δύσκολα μπορεί να διασπαστεί. Ακόμη λοιπόν κι αν γνωρίζεις ότι ελκύεσαι από τον “λάθος” άνθρωπο, οι αντιστάσεις σου θα παραμένουν μικρές. Η επιστήμη το επιβεβαιώνει λέγοντας ότι όταν βρισκόμαστε κοντά σε ένα άτομο που μας ελκύει, παράγεται τόση αδρεναλίνη κι αυξάνονται τόσο οι παλμοί μας, ώστε να λειτουργήσουν ως νευροδιαβιβαστές και να επηρεάζουν τη σκέψη μας. Μας υποκινούν στο να πάρουμε βιαστικές αποφάσεις που σ’ εμάς μοιάζουν ήδη αργοπορημένες, γιατί κάθε λεπτό μακριά απ’ το αντικείμενο του πόθου μας φαντάζει αιωνιότητα.

Τι γίνεται όμως, όταν τους νευροδιαβιβαστές σου τους έχει “ξυπνήσει” ένας δεσμευμένος;

Όπως όλοι γνωρίζουμε την ώρα της ηδονής, κανένα ίχνος  ενοχής δεν υπάρχει! Και δεν είμαι εδώ για να “στα χώσω” που επέτρεψες στον εαυτό σου να ξεκινήσει ένα φλερτ, μια σχέση, μια καψούρα μ’ έναν δεσμευμένο άνθρωπο, αλλά για να σου αποκαλύψω τα συχνότερα ψέματα που θ’ ακούσεις από τα χείλη του, γιατί θα τα ακούσεις, να ‘σαι σίγουρη.

Καταρχάς, εύχομαι να μη στο έχει κρύψει. Τις περισσότερες φορές το ότι είναι δεσμευμένος κάποιος που ερωτευτήκαμε, το μαθαίνουμε αργά.  Κι αν ανήκεις σε αυτούς που μόλις ανακαλύψουν το ψέμα, απλά εξαφανίζονται, σε θαυμάζω ήδη! Αν όχι πρέπει να ξέρεις ποιες φράσεις να φοβάσαι:

“Θα χωρίσω”: Σου αναφέρει αυτή τη φράση και μάλιστα σου αναλύει όλες τις διαδικασίες του διαζυγίου που έχει κινήσει ο ίδιος πρώτος και φυσικά είναι ένα θέμα που δε θέλει να συζητήσει γιατί τον στεναχωρεί και άλλα τέτοια μελό. Βέβαια, αν βρεθεί ένας άνθρωπος να ρωτήσει τη γυναίκα του πώς τα περνάνε στο γάμο τους, ίσως πάρει την απάντηση “περνάμε την καλύτερη μας περίοδο” αφού τις περισσότερες φορές ο άνδρας που απατά, φροντίζει να έχει τη γυναίκα του στο σπίτι ευχαριστημένη στα πάντα.

Κι όταν λέω στα πάντα, εννοώ στα πάντα!  Έτσι λοιπόν θα πρέπει να καταργείται και η εμπιστοσύνη που του δείχνεις κάθε φορά που ξεστομίζει το ” Ούτε που θυμάμαι από πότε έχω να αγγίξω τη γυναίκα μου. Στον καναπέ κοιμάμαι”. Αν είχαν στόμα αυτοί οι καναπέδες πόσα θα μας έλεγαν!

Εσύ τώρα που κάπου μέσα σου νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά κι αρχίζεις τα μικροτέστ. Πάντα πίστευα πως όταν κάποιος μας λέει ψέματα, η καρδιά από μόνη της το πληροφορείται, είτε το θέλουμε είτε όχι κι η αμφιβολία μπαίνει στο κεφάλι μας και δε φεύγει από εκεί. Αρχίζεις λοιπόν να του λες ότι πρέπει να στο αποδείξει ότι είστε μαζί κι ότι δε σε θέλει μόνο για το σεξ για να πάρεις την απάντηση “δε σε εμφανίζω εγώ; Ετοιμάσου το Σαββατοκύριακο να βγούμε”.

Τηλεφωνείς σε όλες τις φίλες σου από τη χαρά σου κι αρχίζεις τις ετοιμασίες για να είσαι απαστράπτουσα για την πρώτη σας κοινή εμφάνιση (όλες οι υπόλοιπες ήταν με κοινούς γνωστούς παρέα για να μην καταλάβει κανείς τίποτα). Κι έρχεται το Σαββατοκύριακο, μπαίνεις στο αυτοκίνητο κι η διαδρομή διαρκεί πολύ. Σε πάει 60 χλμ. μακριά, σε άλλο Νομό στο καλύτερο εστιατόριο ή σε τίποτα κατσάβραχα ειδυλλιακά όπως πάντοτε κι εσύ είσαι πολύ ευτυχισμένη για να εμποδίσεις τους νευροδιαβιβαστές σου και να σκεφτείς λογικά.

Περνάτε όμορφα -πρώτη φορά βλέπεις κόσμο κρατώντας τον απ’ το χέρι και σε βλέπουν κι εκείνοι να τον φιλάς δημόσια- κι έτσι όπως έχεις γείρει το κεφάλι σου στο μπράτσο του, πετάς ένα γλυκό παράπονο για το ότι σου λείπει που δεν περνάτε χρόνο μαζί και δε μιλάτε συχνά για να σου απαντήσει με αυτή την έκπληξη στο βλέμμα που δεν το έχεις κάνει ακόμα “μα, να μου τηλεφωνείς. Μπορείς να με ενοχλείς αγάπη μου,  όποτε θέλεις”. Κι εσύ πάλι χαίρεσαι! Και του τηλεφωνείς και σχεδόν πάντα είναι κλειστό κι όταν δεν είναι, το σηκώνει και βιαστικά σε κλείνει γιατί το πέτυχες σε άσχημη στιγμή αφού έχει κάποιο πρόβλημα στη δουλειά του που πρέπει να λύσει.

Θα μπορούσα να κάνω αυτό το άρθρο πολλές λέξεις ακόμα αφού τα ψέματα των παντρεμένων για να σε έχουν στο κρεβάτι τους δεν τελειώνουν ποτέ. Υπάρχουν τα διαχρονικά αλλά είμαι σίγουρη πως υπάρχουν κι άλλα πιο εξελιγμένα, από εκείνους που έχουν πάει το “άθλημα” βήματα παραπέρα!

Υπάρχουν κι εκείνοι που πραγματικά ο γάμος τους έχει πρόβλημα και το “θα χωρίσω” το εννοούν, αλλά το μέλλον κι οι δεσμεύσεις γι’ αυτούς φαντάζει μακρινό, ενώ η σχέση σας συμβαίνει τώρα. Και σε αυτή τη σχέση τα βράδια που σε αφήνει είσαι μόνη. Ίσως κάποια στιγμή αφήσει τη γυναίκα του αλλά μέχρι να το κάνει φρόντισε να μη ζεις στη σκιά ενός έρωτα που θα καταλήξεις να γίνεις παρατηρητής της ζωής κάποιων ή θα ζητιανεύεις για λίγες στιγμές έντονου πάθους. Εκτός κι αν αποφασίσεις ότι αυτό είναι κάτι που γουστάρεις.

Κι επειδή το κόβω να μουρμουράς διαβάζοντάς με “δε θα γράψει κάτι που να με κάνει να νιώσω καλύτερα;” αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα μάθε ότι στη γυναίκα του τα ψέματα που λέει είναι περισσότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.