Αλλάζουν οι άνθρωποι…

Αλλάζουν οι άνθρωποι τελικά ή οι συνθήκες τους κάνουν απλά να προσαρμόζονται; Κι όμως, αλλάζουν… Οι καταστάσεις είναι αυτές που τους κάνουν να αλλάξουν, οι άνθρωποι που έχουν απέναντί τους και σε κάθε συνομιλητή αντιδρούν διαφορετικά.

Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να προσπαθείς για χρόνια ολόκληρα να καταφέρεις να συνυπάρξουν στο ίδιο σώμα ο κυνισμός και ο ρομαντισμός; Κάποιος, κάπου, κάποτε έβγαλε μια φήμη πως εμείς οι γυναίκες έχουμε μέσα μας μια έμφυτη τρυφερότητα, μια στοργή κι ένα χάδι. Κι όμως είναι και μερικές γυναίκες που μπορεί κανείς να τις χαρακτηρίσει σαν «αντιρρησίες του έρωτα» και μη βιαστείς να κρίνεις, να πεις πως από κάποιο έρωτα πληγώθηκαν και τώρα λειτουργούν έτσι.

Όσο περνούν τα χρόνια καταλαβαίνω πως αυτός ο κυνισμός είναι απλά μια άμυνα του οργανισμού, μια προσπάθεια να κρύψει το ρομαντισμό που κατά βάθος κατακλύζει ψυχή και σώμα, μια λανθασμένη εικόνα που θέλει να δείχνει στους άλλους σκληρότητα. Και τι κερδίζεις; Κοροϊδεύεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Με τι όφελος;

Ο κυνικός άνθρωπος είναι αυστηρός, και κυρίως με τον εαυτό του. Δεν αφήνει κανέναν να μπει στο μικρόκοσμο του μυαλού του, προσπαθεί να μην χάνει τον έλεγχο ούτε στιγμή. Γι΄αυτόν τον άνθρωπο δεν υπάρχει έρωτας, γιατί στον έρωτα χάνεις τον έλεγχο μαζί με τη λογική σου. Μα κατά βάθος αυτό αποζητάει, αυτό που θα τον κάνει να χάσει τον έλεγχο. Κι όταν έρθει εκείνη η στιγμή όσο δύσκολο κι αν του είναι να το παραδεχτεί, όσες άμυνες κι αν προβάλει στο τέλος θα τον κατακτήσει και θα πέσει με τα μούτρα.

Θα πάψει να κάνει σεξ απλά για να γεμίσει με άλλη μια εμπειρία, θα κάνει έρωτα με κάθε κύτταρο του κορμιού του να ψιθυρίζει «σε θέλω».  Και κάπου εκεί θα εμφανιστεί ο ρομαντικός του εαυτό που θα τον ξυπνήσει απ’ τον λήθαργο, θα τον κάνει να δει πέρα απ’ το κουτάκι που παρέμενε κλεισμένος για χρόνια.

Και κάπως έτσι συνειδητοποιείς πως ναι, τελικά αλλάζουν οι άνθρωποι, αρκεί μια μικρή στιγμή, ένα κλικ που θα σε κάνει να δεις παραπέρα, ένας άνθρωπος που θα σου αποδείξει πως μια αγκαλιά τελικά ίσως και να σημαίνει πολλά περισσότερα απ’ όσα πίστευες μέχρι χθες. Και θα ελπίζεις να βρεθεί και πάλι δίπλα σου για να σε κάνει να χάσεις τον έλεγχο έστω για λίγα μόνο λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.