Όταν ο άνθρωπος κάνει όνειρα, ο Θεός γελάει!

Έχετε ακούσει αυτό που λένε «επανήλθα δριμύτερη»; Ναι, ας το πούμε κι έτσι. Μετά από δύσβατες διακοπές και πολύ κούραση θεώρησα με το φτωχό μυαλό μου ότι ο υποτιθέμενος Σεπτέμβρης θα μπει ξεκούραστα. Μμμ.. Λάθος έκανα τελικά! Εκείνη την ώρα θυμήθηκα κάτι που έλεγε η Τούρκα γιαγιά μου, «γιαβρί μου μικρό, όταν ο άνθρωπος κάνει όνειρα ο Θεός γελάει». Μα γιατί ο θεός γελάει γιαγιά; Γιατί αυτός αποφασίζει τα γεγονότα που έχει το κισμέτ σου κορίτσι μου, έλεγε η Τούρκα. Είναι αλήθεια; Είναι κάτι που δημιούργησε ο άνθρωπος για να τα ρίχνει σε άλλους αυτά που παθαίνει; Κανείς δε ξέρει τελικά. Κι αν ακόμη δε ξέρουμε, η περιέργεια του να μάθει κανείς δε βγαίνει ποτέ απ’ τον εγκέφαλο του.

Πολλές φορές πιάνουμε τον εαυτό μας να αναρωτιόμαστε για καταστάσεις που θεωρούμε δύσβατες αν θα καταφέρουμε να τις φέρουμε εις πέρας. Σκεφτόμαστε και σκεφτόμαστε και καίμε τα εγκεφαλικά μας κύτταρα για θέματα που τελικά δεν αποφασίζουμε εμείς αλλά κάποιος άλλος. Εμείς απλά τις ζούμε και προσπαθούμε να βρούμε που είναι το τέλος, μα ούτε καν αυτό δε ξέρουμε τελικά. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις ας τις πούμε δύσκολες, σε περιπτώσεις όπου ο άνθρωπος χρειάζεται κάποια βοήθεια από εμάς ή από οικείους του κυρίως συναισθηματικής φύσεως μπαίνουμε χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε σε άλλα μονοπάτια, σε μονοπάτια που κύριος σύμβουλος είναι το υποσυνείδητο μας. Και θέλει πολύ μεγάλη μαγκιά να ακούς το υποσυνείδητο σου αγαπητοί μου. Μπορεί να χρειαστούν χρόνια να κυριεύσεις τα συναισθήματα σου και να καταφέρεις να κάνεις το υποσυνείδητο σου να λειτουργεί άρτια.
Έχω γράψει παλαιότερα ότι η γνώση είναι δύναμη. Παρόλο που κάποιες φορές αδυνατούσα να καταλάβω την έννοια της πρότασης τώρα πλέον ξέρω ότι όταν αποκτάς με τον καιρό ολοένα και κάτι καινούργιο στον εαυτό σου, όταν ανακαλύπτεις μια καινούργια αντοχή που κατέκτησες δεν είσαι βλάκας, δεν είσαι ανόητος. Αποκτάς γνώση. Αποκτάς δύναμη. Αποκτάς κάτι που οι άλλοι δεν μπορούν να καταλάβουν αλλά αν το ξέρεις εσύ πληροίς τις προϋποθέσεις για κάτι ακόμη μεγαλύτερο και κάτι ίσως πιο δύσκολο.

Ποτέ μην ξαναπείς στο σύμπαν «γιατί εμένα;». Το Σύμπαν είναι έτσι φτιαγμένο που δεν ακούει την άρνηση. Να λες «Δοκίμασε με!» και τις μέρες που είναι ανοιχτοί οι ουρανοί ευχήσου αυτό που θες πραγματικά μέσα από την Καρδιά σου. Όλα μπορούν να συμβούν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.