Παράνομοι έρωτες

Είναι αυτό που λένε να μη σου τύχει. Μα, πώς γίνεται να μη σου τύχει τελικά; Αφού είναι όλα μες στη ζωή. Όχι, δε βλέπω πολύ «Μπρούσκο», αλλά τι λέω, κι αυτό βγαλμένο απ τη ζωή δεν είναι; Δε λένε, όλοι οι μεγάλοι συγγραφείς ότι όλα είναι ένας κύκλος; Ναι! Όχι όμως μόνο ένας κύκλος, αλλά πολλοί Γιατί η καρδιά δε ρωτάει, ξέρει. Και εκεί που κάθεσαι αμέριμνη και σιδερώνεις τα ρούχα του καλού σου, τσουπ, πετάγεται αυτό που λέμε «συναίσθημα» και αρχίζει η καρδιά σου να χτυπάει σαν τρελή και να σκέφτεσαι κάποιον άλλον, κάποιον που μπορεί να είχες αισθήματα και όσο περνούσε ο χρόνος άφησες το μυαλό να ξεχάσει, η καρδιά όμως ποτέ δε ξεχνά και έρχεται και σου υπενθυμίζει ότι ξέρει κάτι.

Το θυμάμαι αυτό το πρόσωπο. Οκ, το προσπερνάμε. Όταν όμως έρχεται το πρόσωπο σινάμενο, κουνάμενο και σου λέει ότι τόσα χρόνια έχει κι εκείνο αισθήματα για σένα; Όχι δεν αυτοκτονείς , είσαι και νοήμων. Σκέφτεσαι, σκέφτεσαι, σκέφτεσαι, και το μυαλό σου είναι έτοιμο να εκραγεί. Έχεις παιδιά, σκυλιά, γατιά, δουλειά, άντρα που σ’ αγαπάει (απ’ ότι ξέρεις) και βάζεις τα γυαλιά σου στο ψυγείο γιατί κοντεύει να εκραγεί το μυαλό σου τελικά.

Εδώ έρχεται η μαγική λέξη, «οπισθοχώρηση(!)». Μα, γιατί; Γιατί να μην το ζήσω; Μμμ… Θέλει κότσια εδώ που τα λέμε και από τις δυο μεριές. Γιατί, το παράνομο δεν είναι ποτέ παράνομο τελικά. Όλα μαθαίνονται. Κι όταν όλα μαθαίνονται, όλα καταστρέφονται, μόνο και μόνο γιατί δυο άνθρωποι αγαπιούνται. Και όλα θα γίνουν για να καταστραφούν δυο οικογένειες; Για ένα πάθος; Όλοι ξέρουμε ότι κάποια στιγμή το πάθος θα φύγει και μετά έρχεται κάποιος άλλος και σου λέει ότι ο άνθρωπος επιστημονικά δεν είναι μονογαμικό ον. Μπρος πίσω, μπρος πίσω…

Είναι αυτοί που τολμούν και αυτοί που λένε απλά «I can live with It»! Μπορεί η φαντασία όμως στην τελική να είναι ωραία φάση δε νομίζετε; Φυσικά, ο καθείς έχει τη γνώμη του και απ’ ότι έχω ακούσει «ο Τολμών Νικά»! Είναι αυτό που λέμε «Σουρεαλισμός της Κατάστασης»! Όμως όλοι το ζούμε, απλά κανείς δε το παραδέχεται κι αυτή είναι η αλήθεια. Αν δε μπορείς να το ζήσεις πες το, αν δε μπορείς να το πεις, γράψ’ το, αν δεν μπορείς να το γράψεις… Τότε, μείνε με τη σκέψη ότι κάπου εκεί έξω είναι κάποιος που σκέφτεται το ίδιο ακριβώς με εσένα. Και αν είσαι από αυτούς που ρισκάρουν και τα δίνουν όλα για όλα απλά κάνε αυτό που λέει η καρδιά σου.

Μια συμβουλή μόνο… Ποτέ μη μετανιώνεις για τίποτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.