Η πόλη των τρελών!

Απογευματάκι και βγαίνεις απ’ το σπίτι σου, μη φανταστείς για βόλτα ή για καφεδάκι με την παρέα, για δουλειά. Βάζεις λοιπόν τα κλειδιά στη μίζα, ανοίγεις το ραδιόφωνο, ανάβεις τσιγάρο και ξεκινάς με όλη την καλή διάθεση τη διαδρομή προς τον προορισμό σου.

Σε γελάσανε! Άσε την καλή διάθεση και το χαμόγελο στην άκρη γιατί θα περάσεις Γολγοθά μέχρι να φτάσεις. Μεγαλούπολη δεν ήθελες; Καλά να πάθεις! Έχεις λοιπόν να αντιμετωπίσεις τους τρελούς της πόλης σου, κίνηση και μπόλικο καυσαέριο.Όπου λέγοντας «τρελούς» βλέπε φλας ανύπαρκτα, πεζούς που διασχίζουν το δρόμο σαν να μην υπάρχει αύριο, σταθμευμένα οχήματα όπου του έρθει του κάθε οδηγού και άλλα πολλά.

Βλέπεις λοιπόν την κίνηση μπροστά σου και απλά ξεφυσάς πιστεύοντας πως θα περάσει. Μ’ αυτό το πλευρό να κοιμάσαι! Θα περάσει, σίγουρα, αλλά ξέρεις πότε; Όταν ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος συνειδητοποιήσει ότι δεν βρίσκεται στο χωριό του, αφήσει στη μέση τη συζήτηση με τον γνωστό που πέτυχε  τυχαία και συνεχίσει την κανονική του πορεία. Μέχρι τότε, άναψε κι άλλο τσιγάρο.

Δοκιμασία Νο1 εξετελέσθη λοιπόν. Το επόμενο level ανεβάζει και το βαθμό δυσκολίας. Τώρα είναι η στιγμή που θα πρέπει να παρατηρήσεις και  να προσέξεις τους ασυνείδητους πεζούς που διασχίζουν το δρόμο σαν να πηγαίνουν απ’ το σαλόνι τους μέχρι το ψυγείο. Και εκτός αυτών είναι κι αυτός ο υπέροχος δήμαρχος που κάνει οικονομία στο ρεύμα και δεν ανάβει καμιά λάμπα. Συνεπώς εσύ πρέπει να τους αποφύγεις και μες στο σκοτάδι. Και κάπως έτσι καταλήγεις να παίζεις ηλεκτρονικό παιχνίδι στην πραγματική ζωή.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι εκτός απ’ τις εξετάσεις για τα σήματα και για την πορεία παίρνοντας το δίπλωμα οδήγησης θα πρέπει να σου κάνουν και τις ανάλογες εξετάσεις για την ψυχραιμία και τα νεύρα σου. Πώς είναι τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού; Θα έπρεπε να υπάρχουν και τα ανάλογα μαθήματα ανώδυνης οδήγησης. Παρακαλείται λοιπόν το Υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών να πάρει στα σοβαρά την πρότασή μας γιατί τα νεύρα μας έχουν γίνει κρόσσια και το ποδαράκι πάνω στο πεντάλ του φρένου χορεύει καστανιέτες κάθε φορά που βγαίνουμε στους δρόμους της Αθήνας.

Υποσημείωση: Ήταν μια ευγενική πρόταση-προτροπή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας που αλλού βαρούν τα τύμπανα κι αλλού χορεύει η αρκούδα. Πού ξέρεις; Μπορεί και να του φανεί χρήσιμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.